Tencuieli mecanizate

TENCUIELI MECANIZATE – EXECUŢIE

Pecon Company vine în întâmpinarea nevoilor dumneavoastră şi vă oferă personal calificat şi utilaje specifice, pentru lucrările care necesită tencuială mecanizată. Tencuiala mecanizată se realizează cu masina de tencuit PFT- G5, folosind materialele (tencuieli pe bază de ciment-var şi tencuieli pe bază de ipsos) performante marca Baumit.

Prin aplicarea mecanizată a mortarului se economiseşte material şi timp de execuţie. Calitatea produsului finit depinde de aplicarea corectă a tencuielii mecanizate. Echipa noastră de tencuitori acordă o atenţie deosebită pregătirii suportului de lucru. Pereţii se pontează cu şine de ghidaj, la îmbinările zidăriei cu elemente de beton se aplică plasă de fibră de sticlă, glafurile geamurilor şi ferestrelor vor avea colţare de zinc etc. Operaţiunea de de aplicare a tencuielii mecanizate se face de către tencuitori specializaţi, cu experienţă, iar în funcţie de materialul ales finisarea tencuielilor va fi diferită. Pentru mai multe detalii vă rugăm să ne contactaţi!

Preţurile la tencuielile aplicate mecanizat diferă în funcţie de tipul de tencuială ales, de amploarea şi complexitatea lucrării. Pentru mai multe detalii vă rugăm să ne contactaţi!

TENCUIELI MECANZATE :

Tencuielile mecanizate Baumit, reprezintă soluţia rapidă pentru necesităţile întâlnite într-un şantier; fie că vorbim despre presiunea timpului, a costurilor şi a calităţii lucrării, tencuielile mecanizate Baumit distribuite de Pecon Company, sunt ideale pentru a vă asigura atât rapiditatea execuţiei cât şi calitatea acesteia.

Sistemele de tencuieli Baumit pentru interior sunt soluţii rapide şi eficiente pentru finisaje la pereţi, uşor de executat, cu o bună difuzie la vapori, pentru un climat interior mai confortabil. Aplicând tencuielile Baumit, aveţi garanţia unor produse performante şi a unor finisaje funcţionale şi rezistente.

Pentru realizarea tencuielilor la exterior sau interior, pe orice suport, Pecon Company vă recomandă câteva mortare cu calităţi îmbunătăţite marca Baumit, care răspund unor solicitări speciale de lucrabilitate, aderenţă, rezistenţă la intemperii sau la fisurare.

Baumit a dezvoltat sisteme special de tencuieli cu aplicare la interior pentru cele mai diverse domenii de utilizare în spaţii de locuit sau ca suport pentru placaje ceramice.

Avantajele sistemelor Baumit de tencuieli pentru interior:

  • Tencuieli de ipsos:

Tencuielile de ipsos pentru interior sunt uşor de pregătit. Tencuiala glet Baumit GlattPutz şi tencuiala glet Baumit GlattPutz L sunt tencuieli aplicate cu maşina de tencuit pentru un singur strat, care îndeplinesc nu numai un rol decorative, ci şi de fizică a construcţiei.

1. Tencuială glet/Baumit GlattPutz

• structură netedă a suprafeţei

• reglarea nivelului de umiditate

• tencuială cu aplicare pentru toate suprafeţele interioare

2. Tencuială glet uşoară/Baumit GlattPutz L

• tencuială uşoară cu o lucrabilitate sporită şi un consum redus de material

• reglarea nivelului de umiditate

  • Tencuieli de var-ciment:

Utilizabile în toate domeniile, inclusiv pentru încăperi cu umiditate ridicată. Baumit MPI 25 şi MVR-UNI reprezintă tipuri de mortar pentru tencuieli prelucrate mecanic pe bază de var-ciment, cu suprafaţă netedă rezultată în urma prelucrării, pregătite pentru aplicarea de tapet sau zugrăveală. Pentru toate straturile-suport minerale. Adecvate şi pentru sisteme de încălzire prin pereţi. Baumit MVR-UNI este o tencuială cu aplicare mecanizată recomandată şi pentru aplicarea pe zidărie din BCA la interior şi exterior.

1. MPI 25

• utilizabil pentru suprafeţele interioare din domeniul construcţiilor

• adecvat şi pentru încăperi cu umiditate ridicată din domeniul construcţiilor industrial

• structură netedă a suprafeţei

• suport pentru placaje ceramice (nu se drişcuie şi nu se gletuieşte)

• bună reglare a nivelului umidităţii – pentru un climat sănătos în încăpere

2. MVR-UNI

• tencuială pe bază de ciment alb, cu aspect deosebit

• consum redus de material pe mp.

• finisare rapidă a tencuielii

TENCUIELI

*Tencuieli cu aplicare mecanizată pentru interior

– Baumit MPI 25( Tencuială var-ciment) este o tencuială var-ciment pentru interior, prelucrare manuală sau mecanizată. Granulă maximă 0,6 mm.

Acoperire: aproximativ 14 kg/mp/cm grosime tencuială

Timp de uscare: 10 zile per centimetru de grosime tencuială

Pentru camerele cu umiditate în spaţiile comerciale

Reglare bună a umidităţii – pentru un mediu sănătos la interior.

Consum: cca. 14 kg/mp/cm

Acoperire: cca. 3 mp/sac

Livrare: Sac 40 kg, 35 saci/palet= 1400 kg.

– Baumit Ratio Glatt este o tencuială de ipsos pentru prelucrare mecanizată. Granulă maximă 0,6 mm.

Acoperire: aproximativ 11 kg/mp/cm grosime tencuială

Finisaj neted

Reglare a umidităţii

Pentru toate suprafeţele interioare.

Consum: cca. 10,5 kg/mp/cm

Acoperire: cca. 2.85 mp/sac

Livrare: Sac 30 kg, 35 saci/palet= 1050 kg.

– Baumit Ratio Glatt L (Tencuială glet uşoară de ipsos) este o tencuială de ipsos cu adaos de perlită pentru prelucrare mecanizată. Granulă maximă 0,6 mm.

Consum: cca. 8,5 kg/mp/cm.

Acoperire: cca. 3,5 mp/sac.

Livrare: Sac 30 kg, 35 saci/palet= 1050 kg.

*Tencuieli cu aplicare mecanizată pentru interior şi exterior

– Baumit MPA 35 L este o tencuială uşoară var-ciment, cu adios de perlită, pentru interior şi exterior, prelucrare manuală sau mecanizată. Recomandată în special pentru zidării cu efect termoizolant ridicat.

Granulă max. 1mm.

Consum: cca. 11 kg/mp/cm

Acoperire: cca. 3,6 mp/sac

Livrare : Sac 40 kg, 35 saci/palet= 1400 kg.

– Baumit MPA 35 este o tencuială var-ciment pentru interior şi exterior, prelucrare manuală sau mecanizată. Pentru zidării de cărămidă plină sau eficientă. Granulă max. 1mm.

Consum: cca. 14 kg/mp/cm

Acoperire: cca. 1,4 mp/sac

Livrare : Sac 40 kg, 35 saci/palet= 1400 kg.

*Tencuieli de grund cu aplicare mecanizată pentru interior şi exterior

– Baumit Primo 2 tencuială de grund mecanizată var-ciment, pentru interior şi exterior, prelucrare manuală sau mecanizată.

Granulă max. 2mm.

Consum: cca. 16 kg/mp/cm

Acoperire: cca. 2,5 mp/sac la 1 cm. grosime.

Livrare : Sac 40 kg, 35 saci/palet= 1400 kg.

– Baumit SockelPutz tencuială de ciment hidrofobată, pentru soclu, impermeabilă, pentru prelucrare manuală sau mecanizată. Granulă max. 2 mm.

Consum: cca. 16 kg/mp/cm

Acoperire: cca. 0,8 mp/sac la 2 cm. grosime.

Livrare : Sac 25 kg, 54 saci/palet= 1350 kg.

AMORSE pentru pregătirea suportului

*Amorsă pentru tencuire la interior şi exterior

– Baumit VorSpritzer 4 mm (amorsă pentru tencuieli 4 mm). Şpriţ de ciment cu prelucrare manuală sau mecanizată, ca punte de absorbţie pe suporturi cu absorbţie ridicată.

Consum: cca. 8 kg/mp. acoperire 100%

Acoperire: cca. 5 mp/sac

Livrare : Sac 40 kg, 35 saci/palet= 1400 kg.

*Amorsă pentru tencuire la interior

– Baumit BetonPrimer este o amorsă pentru îmbunătăţirea aderenţei tencuielilor mecanizate de var-ciment şi ipsos la aplicarea pe suporturi de beton. Recomandată pe beton neted cu absorbţie redusă. Culoare: galbenă.

Consum: cca. 0,4 kg/mp.

Acoperire: cca. 50 mp/găleată

Livrare : Găleată 20 kg, 24 găleţi/palet= 480 kg.

– Baumit BetonKontakt (amorsă de contact pe betoane) este o amorsă pentru tencuieli pe bază de ipsos la aplicare pe suport de beton. Culoare: roz.

Consum: cca. 0,4 kg/mp.

Acoperire: cca. 50 mp/găleată

Livrare : Găleată 20 kg, 24 găleţi/palet= 480 kg.

– Baumit SaugAusgleich (egalizator absorbţie) este o amorsă pentru suporturile puternic absorbante (BCA, blocuri ceramice etc.) înaintea aplicării tencuielilor mecanizate pe bază de ipsos. În funcţie de absorbţia suportului se diluează cu 1:2 sau 1:3 cu apă.

Consum: cca. 25 g. concentrat/mp.

Acoperire: cca. 400 mp/găleată (diluat)

Livrare : Găleată 10 kg, 30 găleţi/palet= 300 kg.

PRODUSE SPECIALE

– Baumit SuperrGrund este un grund de culoare albă, împotriva petelor din suport, pentru interior şi exterior. Grundare pentru tencuieli în strat subţire şi vopsele.

– Baumit TiefenGrund este un grund pentru întărirea suporturilor minerale şi organice. Se foloseşte înainte de aplicarea tuturor tipurilor de tencuieli decorative şi vopsele.

– Baumit PutzFestiger este un produs care se foloseşte pentru întărirea tencuielilor minerale friabile. Recomandat pentru tencuielile de var şi var-ciment. Nu se aplică pe zidărie aparentă!

– Baumit SpeedTop este o soluţie gata preparată cu rol de accelerator de priză şi de uscare pentru tencuielile SilikonTop, GranoporTop.

ACCESORII TENCUIELI INTERIOR/EXTERIOR

– Baumit MaschinenputzArmierung (plasă pentru tencuieli mecanizate) este o plasă din fibră de sticlă Baumit, pentru armare tencuieli de ipsos. Culoare: albastră. Latura ochiului: cca. 8×8 mm.

Consum: cca. 1,1 ml/mp. de tencuială

Acoperire: cca. 1 rolă/45 mp. de tencuială

Livrare : Rolă 50 mp. lungime 50 m. lăţime 100 cm.

– Baumit PutzEckleiste este un profil de tablă zincată pentru armarea muchiilor la interior.

Bară 2,7m, 1 legătură = 25 buc. = 67,5 m.

– Baumit Profil de legătură pentru uşi şi ferestre este un profil autoadeziv din PVC cu bandă de etanşare şi plasă din fibră de sticlă pentru asigurarea unei legături etanşe a sistemului termoizolant la tocul ferestrei. Pentru tencuieli interioare.

Bară, 2,6 m, 1 legătură = 50 buc. = 130 m.

– Baumit Profile de pontaj 6 mm şi 10 mm

6 mm- Profil din tablă zincată, pentru pontarea suprafeţelor. Bară, 2,5 m, 1 legătură = 50 buc. = 125 m.

10 mm- Profil din tablă zincată, pentru pontarea suprafeţelor. Bară, 2,5 m, 1 legătură = 50 buc. = 125 m.

– Baumit SpeedFix este un adeziv mineral cu întărire rapidă pentru fixarea profilelor de colţ şi a profilelor de pontaj precum şi a instalaţiilor înainte de tencuirea cu produse pe bază de var sau var-ciment. Se utilizează numai în cazul tencuirii cu produse pe bază de var sau var-ciment.

Consum: cca. 1,5 kg/ml/funcţie de support pt. o grosime de 15 mm

Acoperire: cca. 21 l/sac = 20 ml/sac

Livrare : Sac 30 kg, 48 saci/palet= 1440 kg.